Hirdetés

Majdnem a Microsoft kezébe került a Facebook



|

Mark Zuckerberg visszautasította a 24 milliárd dolláros ajánlatot.

Hirdetés

Az elmúlt hetek pletykái alapján a Twitter vezetése már aránylag kétségbeesetten próbál vevőt találni a cégre, hiszen a Facebooktól eltérően nem képes érdemben növelni a felhasználóinak számát és a bevételeit. Mark Zuckerberg birodalma stabil lábakon áll, de sosem tudjuk meg, hogy mi történt volna, ha igent mond a vállalatának Microsoft általi felvásárlására.


Hirdetés


A Microsoft ügyvezető igazgatói posztjáról való távozása óta a radar alatt repülő Steve Ballmer a CNBC-nek pénteken adott interjújában elárulta, hogy a multicég még 2007-ben próbálta meg bekebelezni a Facebookot. Mark Zuckerberg elutasította a 15 milliárd dollárt érő cégért tett 24 milliárd dolláros ajánlatot, Ballmer ezért felettébb tiszteli is a közösségi hálózat alapítóját. Felvásárlás helyett a Microsoft a kérdéses évben végül csak egy 1,6 százalékos részesedést vásárolt a Facebookban, méghozzá 240 millió dollárért.



Zuckerberg egyértelműen jól járt a visszautasíthatatlannak tűnő ajánlat visszautasításával, ugyanis jelenleg nagyjából 57 milliárd dollár piaci értékű részesedése van a 374 milliárd dollárra taksált Facebookban.


(Forrás: WinBeta | Nyitókép: D.Begley)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.