Hirdetés

Már csak képernyőképek mutogathatóak a Steamben



|

Ennek részben jogi, részben pedig funkcionális jelentősége van.

Hirdetés

A gamerek valószínűleg jól tudják, hogy az idei év egyik legjobban várt játékaként számon tartott No Man's Sky nem kimondottan azt és úgy nyújtja, mint amit a reklámozásáért elsősorban felelős Sony sajtósai sugalltak a termékről. Az Egyesült Királyságban fogyasztóvédelmi vizsgálat is indult a gamerek panaszai alapján, a műveletért felelős ASA (Advertising Standards Authority) munkatársai elsőként a játék steames adatlapját vizsgálták meg.


Hirdetés


A Steamet üzemeltető Valve a hírek szerint nem került emiatt kényelmetlen helyzetbe, hiszen semmi köze sincs a játékhoz, pusztán árulja azt a digitális boltjában, szigorúan viszonteladói szerepet tölt be. Ettől függetlenül látható, hogy egyes esetekben problémái támadhatnak a partnerek félrevezető sajtóanyagai miatt. A kiadóknak és a fejlesztőknek kiküldött tájékoztatásban a vállalat most közölte, hogy állóképek esetén valódi screenshotokat töltsenek fel a termékek steames adatlapjaira. A videók esetében továbbra is minden megengedett, a lényeg pusztán az, hogy a játékaik vizuális demonstrációja során egyértelmű legyen a fogyasztók számára, hogy mire kell gondolni a gyakorlatban. Ennek jegyében a Valve által fejlesztett DOTA2 adatlapjáról is eltűntek a koncepciórajzok.



A Valve udvarias kérésének nem csak fogyasztóvédelmi oka van, ugyanis a következő hetekben alaposan megújul majd a Steam játékajánló rendszere, és ezzel összefüggésben a vállalat szeretné, ha a játékokhoz feltöltött állóképek mind screenshotok lennének.


(Forrás: Ars Technica)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.