Hirdetés

Megöli az FM rádiót Norvégia



|

Norvégia az első ország, amely teljesen lekapcsolja az FM rádiót - 2017-ben mindenhol leáll a hálózat.

Hirdetés

Norvégia az első ország, amely megkezdi - már a héten - az FM rádióhálózatának a leállítását: a jövőben az országban kizárólag digitálisan sugároznak majd. 

Hirdetés

A folyamatot január 11-én kezdik Nordland megyében, de az év végéig mindenhol leállítják az FM hálózatot. Az országot ehhez hat régióra osztották. 

A döntés ellenére nem lesz rádiócsend Norvégiában, sőt, állítólag ötször annyi rádióadó lesz elérhető. A meglévő FM szabványt nem tartották menthetőnek, mert túl sokat kellett volna költeni a minőség fokozására - az utolsó új adók pedig 2004-ben és 1993-ban indultak rá. Ehelyett a DAB-ra áll át Norvégia. 

A norvég parlament már jóváhagyta a változásokat - elsőként 2011-ben foglalkoztak az ötlettel. Ennek ellenére nem mindenki örül, sőt, a Reuters szerint az ország 66 százaléka ellenzi a döntést. 

Bár Norvégia az első ország, amely megteszi ezt a lépést, Svájc és Dánia ugyancsak fontolgatja a változtatást, és Nagy-Britannia is folytat róla megbeszéléseket. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.