Hirdetés

[Frissítve] Mégsem lesznek modok a PS4-es Fallouthoz és Skyrimhez



|

A Sony nem hajlandó engedélyezni a felhasználói módosítások publikálását.

Hirdetés

Úgy egy évvel ezelőtt nagy szenzációt keltett a Bethesda tájékoztatása, miszerint a PC után a konzolokon is szeretné moddolhatóvá tenni a nyílt világú játékait. Első körben a Fallout 4-hez ígért moddolhatóságot a vállalat, majd ugyanezt az október végén érkező The Elder Scrolls V: Skyrim Special esetében is bejelentette. Most részlegesen kudarcba fulladt a kiadó törekvése, ugyanis a Sony-val való előzetes megegyezés ellenére a japán cég mégsem hajlandó engedélyezni a kérdéses játékainak PlayStation 4-en való moddolhatóságát.


Hirdetés


A rossz hírt a blogján közölte a játékkiadó. A tájékoztatás alapján a Sony problémáját az jelenti, hogy a rendszerben a modderek kényükre-kedvükre bármit módosítgathatnak a játékokban, a modoknak nem kell különféle minőségi vagy tartalmi normáknak megfelelniük. Nem világos, hogy vajon csak a PlayStation márka megítélését félti-e a vállalat, vagy üzletpolitikai jellegű kifogásai is vannak a rendszerrel szemben.



A Bethesda szerint a PS4 platformon futó Fallout 4 modrendszere már régen elkészült, részükről hónapok nincs akadálya a fogyasztói kiadásába való bepatchelésének. A játék Xbox One-os változata már május végén megkapta a modok használatát lehetővé tevő javítást.


Frissítés: a Sony beadta a derekát, mindkét játék moddolható.


(Forrás: Engadget)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.