Hirdetés

Ne Facebookozz az ünnepek alatt



|

Egy tanulmány szerint alaposan elronthatja a saját kedvét az, aki passzív módon, másokat böngészve használja a közösségi oldalt.

Hirdetés

A kutatások szerint igen könnyen boldogtalannak érezheti magát az, aki a karácsony során sokat Facebookozik. Minden tele lesz "tökéletesnek" látszó családokkal és ünnepi fotókkal. 

Hirdetés

A Koppenhágai Egyetem tanulmánya alapján a közösségi oldalak túlzott használata irigységet szül az emberekben, mások böngészése pedig nagyon negatív hatást gyakorol az érzelmi állapotunkra, továbbá az elégedettségünkre az élettel. 

A szakemberek szerint a nem realisztikus közösségi összehasonlítások is hozzájárulnak ahhoz, hogy az emberek mások nézegetése után irigyek és lehangoltak lesznek. 

Nem muszáj azonban így történnie. Azt mondják, hogy azok, akik aktív kommunikációt kezdeményeznek másokkal a közösségi oldalakon keresztül, pozitívabb élményben részesülnek. 

A passzív használattól tehát jobb, ha kezdeményezünk néhány beszélgetést, azonban a jó kedvnek és a boldogságnak nem ez az első lépcsőfoka. A tanulmány szerint sokkal jobban tesszük, ha egy hétre teljesen felhagyunk a közösségi oldalak használatával. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.