Hirdetés

NetChess 0.91



|

Ezzel az ingyenes programmal interneten vagy helyi hálózaton keresztül sakkozhatunk ismerőseinkkel.

Hirdetés

A sakkprogramok folyamatosan fejlődnek, egyre nagyobb játékerőt képviselnek, ezért az átlagember számára „megverhetetlen" számítógép helyett élvezetesebb lehet egy élő személlyel összemérni az erejét. Pontosan erre nyújt lehetőséget a NetChess: nincs benne gépi ellenfél, hanem élő sakkjátszmák lebonyolítására használható a helyi hálózaton vagy az interneten keresztül. Természetesen mindkét személy gépén telepítve kell lennie az alkalmazásnak. Az egyikünk lesz a „szerver", míg a másik játékos az IP-cím ismeretében kapcsolódhat az ellenfele által létrehozott játszmához. A játszma létrehozója döntheti el, hogy ki legyen világossal, illetve sötéttel, de akár a véletlenre is bízhatja a dolgot. A program a sakkfelület mellett egy igen egyszerű csevegőmodult is tartalmaz, hogy kommunikálhassunk a másik játékossal. Mivel az alkalmazás automatikusan elmenti összes játszmánkat, később lépésről lépésre végignézhetjük.
Egyszerű program a NetChess, viszont tökéletesen alkalmas arra, hogy egy-két partit játsszunk távol lévő sakkszerető ismerőseinkkel.

 

 

netchess.jpg

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.