Hirdetés

New York utcáin járőrözik a robotzsaru



|

Eddig csak a tévében láttuk, hogy robotok cirkálnak az utcán - New Yorkban ez már valóság.

Hirdetés

New York utcáin egy új robotzsaru járőrözik, bár inkább R2-D2-ra hasonlít. Természetesen rengeteg gyalogos figyelmét felkeltette a különös szerzet. 

Hirdetés

A Knightscope robotjáról van szó, amely a bűnesetek érzékelésére készült. A szenzorok képesek bármilyen fenyegetést felismerni, és azonnal értesíti a robot a hatóságokat. 

A robotok képesek videót rögzíteni és küldeni a biztonsági hálózatokba, továbbá érzékelik az olyan speciális hangokat, mint amit az üveg eltörése ad ki. 

A robot igazából a biztonsági őrök munkájának a kiterjesztésére készült - az utcákra pedig azért vitték ki ezeket, hogy felkeltsék a befektetők érdeklődését. 

Állítólag mindenki tudni akarja, hogy mi ez a robot és mire képes - eddig mindenki filmeken látott hasonlót, most valósággá vált, hogy az emberek között cirkálnak.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.