Hirdetés

[Frissítve] Ráfázhattak a Quantum Break eddigi PC-s vásárlói



|

Szinte biztosan nem kapnak több patchet, a steames változat DirectX 11 renderelővel is játszható lesz.

Hirdetés

A Max Payne és Alan Wake játékokról közismert Remedy Entertainment idén áprilisban adta ki a legújabb játékát. Az utolsó hetekig mindenki Xbox One-exkluzívnak hitte a Quantum Breaket, azonban a konzolos verzióval párhuzamosan a Windows 10-es változata is megérkezett, a számítógépes kiadás jelenleg csak a Windows Áruházból érhető el.


Hirdetés


Sajnos a játék számítógépes változata egy totális technikai katasztrófának bizonyult, különösen az NVIDIA GeForce videokártyákat nem szereti. Ez feltehetően több okra vezethető vissza: egyrészt az Xbox One-ban Radeon GPU dolgozik (erre lett optimalizálva a játékmotor), másrészt még van mit csiszolni a videokártyák DirectX 12-es driverein, harmadrészt pedig a Windows 10 univerzális keretrendszere is számos gyermekbetegségtől szenved. Végül egy spekuláció: érzésünk szerint a Microsoft a legutolsó pillanatban közölte a Remedy-vel, hogy igényt tart a játék számítógépes változatára. Ugyan a PC-s Quantum Break több óriási javítást is kapott az elmúlt hónapokban, azonban ezek nem oldották meg a fundamentális teljesítménybeli problémáit.



Mindezek után a hét közepén a Remedy bejelentette, hogy 2016. szeptember 14-től a Steamen is megvásárolható lesz a Quantum Break, teljes áron 39,99 euróért. Ez alapvetően bosszantó lehet a játék PC-s változatát már megvásároltak számára, főleg hogy szinte biztosan nem kapnak majd ingyen kulcsot a steames kiadáshoz, továbbá nincs tervbe véve a Windows Áruházban lévő verzió további javítgatása sem.


Ezek azonban még csak a kisebb inzultusok lehetnek, ugyanis a Valve rendszerében megvásárolhatóvá váló új kiadás a DirectX 12-es mellett DirectX 11-es renderelővel is játszható lesz, így 64 bites Windows 7 / 8.1 rendszereken is futni fog. Egyelőre nincs hivatalos tájékoztatás arról, hogy milyen sebességbeli különbség van a kettő renderelő között, azonban a Remedy elhintette, jóval több tapasztalata van a régebbi, alapjáraton is sokkal GeForce-barátabb API-val. Nagyon kíváncsiak vagyunk a DirectX 11-es teljesítményre, a steames változat kiadása után még visszatérünk a témára.




Frissítés: a Remedy péntek este közölte, hogy mégis kap majd patcheket a Windows Áruházból tölthető kiadás.


(Forrás: Neowin, ExtremeTech, GameSpot)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.