Hirdetés

Rekord árbevétel PC gaming hardverek piacán



|

Tavaly körülbelül 30 milliárd dollárt költettek hardverekre a gamerek.

Hirdetés

A Jon Peddie Research elkészült a számítógépes játékosok hardveres költéseit összefoglaló legújabb jelentésével. A teljes dokumentumhoz való hozzáférés 15 ezer dollárba kerül, azonban a vállalat promóciós célból elárult belőle egy-két érdekességet, amelyből rögtön nyilvánvalóvá válik, hogy miért is keresi szinte az összes számítógép- és perifériagyártó a gamerek kegyeit.


Hirdetés


A kutatás szerint a 2016-os évben abszolút rekordot döntött a piac, a játékosok ugyanis 30 milliárd dollárt költöttek az előre összeszerelt számítógépekre, továbbá a hardveres komponensek és a gamereknek szánt perifériák vásárlására. A felsőkategóriás hardverek 13,04 milliárd dollárt (43%), a középkategóriás eszközök 10,61 milliárd dollárt (35%), míg a belépőkategóriás termékek 6,68 milliárd dollárt (22%) hoztak a gyártók konyhájára.



A legnagyobb méretű és leggyorsabban növekedő felvásárlópiac az ázsiai és csendes-óceáni térség, azonban a felső kategóriás hardverek szegmensében az európai és az észak-amerikai piacok is túlteljesítették.


(Forrás: JPR, KitGuru)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.