Hirdetés

Részben véget vetne a BitCoinozók névtelenségének az EU



|

Ezt a BitCoinokat klasszikus fizetőeszközre váltó cégeken keresztül tenné meg.

Hirdetés

Az ideális körülmények közt teljes névtelenséget kínáló BitCoin virtuális fizetőeszköz sajnos nem csak a privát szférájuk iránt aggódók számára hasznos, de a legkülönfélébb bűnözők, továbbá a terroristák számára is ideális. A Reuters beszámolója alapján az Európai Bizottság kedden előállt egy új törvénycsomaggal, amely célja pénzmosás és a terrorizmus finanszírozásának megnehezítése.


Hirdetés


A legérdekesebb újdonság, hogy a Bizottság kötelezné a BitCoinokat "valódi" pénzre átváltó cégeket az ügyfelek identitásának ellenőrzésére és számon tartására, a gyanús tranzakciók automatikus jelentésére. A szabályozás ellenére a bűnözők és terroristák egymást közt persze továbbra is zavartalanul üzletelhetnének BitCoinban, azonban egyes akcióikhoz feltétlenül szükségük lehet készpénzre, a lépés számottevően megnehezíthetné a széles körben használható fizetőeszközhöz való hozzájutásukat.



Ezen felül szintén fontos, hogy a prepaid bankkártyák esetében a jelenlegi 250-ről 150 euróra csökkenne az anonim fizetésre használható keret. A törvényjavaslatot az Európai Parlamentnek kell megszavaznia az elfogadáshoz.


(Forrás: Ars Technica | Nyitókép: Zach Copley)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.