Hirdetés

Részvényesek blokkolnák a Samsung-Harman üzletet



|

A Harman befektetőinek egy csoportja szerint kevés a 8 milliárd dollár a cégért.

Hirdetés

Néhány hete a Samsung mindenki számára váratlan üzleti manővert téve bejelentette, hogy 8 milliárd dolláros áron fel kívánja vásárolni az elsősorban hangeszközeiről ismert Harmant. A dél-koreai gyártó messze legnagyobbnak ígérkező akvizíciója egyelőre nincs kőbe vésve, az idei első negyedévben még a Harman részvényeseinek is meg kell szavazniuk az eladást.


Hirdetés


A Samsung ajánlata első blikkre teljesen rendben lévőnek tűnt, hiszen részvényenként 112 dolláros vételi árban egyeztek meg a felek, amely az üzlet bejelentésének napján 27 százalékkal volt magasabb az értékpapírok tőzsdei árfolyamánál, míg a novemberi átlaghoz képest 37 százalék pluszt jelentett. A bejelentés hatására viszont tartósan 110 dollár környékére emelkedett a részvényárfolyam, így befektetők egy csoportja még a részvényesi szavazás előtt, bíróságon próbálja meg blokkolni az üzletet. A Harman ügyvezető igazgatóját és igazgatótanácsát nevezték meg alperesként.



A részvényesek szerint az üzletet le kell fújni: egyrészt a részvényenkénti 112 dolláros vételi ár túlságosan alacsony a Harman piaci értékéhez képest, másrészt pedig az alperesek nem pazarolták arra az idejüket, hogy megpróbáljanak rivális felvásárlási ajánlatokat felhajtani, ezzel árversenyre kényszerítve az akvizíció iránt érdeklődő vállalatokat.


A hírek szerint időközben a Samsungnál is problémássá vált az üzlet. A dél-koreai ügyészség jelenleg korrupciós vádak miatt letartóztatási parancsot próbál szerezni a Lee Jae-yong ellen, és az állítólagos aggodalmak szerint a Harman felvásárlásával kapcsolatos egyes részletek kiderülése rossz fényt vethetne a Samsung-birodalom nagyfőnökére.


(Forrás: KitGuru, Engadget,Yonhap News | Nyitókép: Sam Levin)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.