Hirdetés

Rosszul számolta a videók megtekintési idejét a Facebook



|

A tartalomkészítők mellett a hirdetőket is durván félretájékoztatta a cég.

Hirdetés

A reklámokból élő online szolgáltatások esetében rendkívül fontosak a különféle hiteles megtekintési statisztikák, a komoly hirdetők ezek a számok alapján tervezik meg a hirdetési kampányaikat. Jó ideje már a Facebook is megjelenít videós hirdetéseket, ráadásul nagyon jó számokat produkált a közösségi hálózat, egyes esetekben a Youtube-nál is hatékonyabb videós hirdetésmegjelenítésről számoltak be a statisztikák.


Hirdetés


Ezen számok hitelességét jó ideje vitatták egyes szakmabeliek, most pedig a Facebook beismerte, hogy két éven keresztül rosszul számolta átlagos megtekintések hosszát. A portál hirdetőknek adott hivatalos tájékoztatása szerint úgy kalkulálták az értéket, hogy a videók nézésével eltöltött időmennyiséget elosztották a videókat megtekintő felhasználók számával. Sajnos a valóságban csak az olyan felhasználók számával sikerült elosztani az időt, akik legalább 3 másodpercig nézték a videókat. A becslések szerint a hiba olyan 60-80 százalékkal emelte meg a statisztikákban a videók megtekintésének átlagos időtartamát.



A Facebook szerint figyelmetlenségből elkövetett hibáról van szó, amely nem lenne hihetetlen, ha nem két éven keresztül kalkulálta volna hibásan a rendkívül fontos statisztikát. Egyelőre nem világos, hogy vajon a hirdetők pert akasztanak-e majd a Facebook nyakába, de nem lepődnénk meg rajta.


(Forrás: Bloomberg, WSJ, Engadget | Nyitókép: Ludovic Toinel)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.