Hirdetés

Sasokat képez ki drónelhárításra a francia légierő



|

Már a levegőben képesek hatástalanítani az esetleges veszélyforrásokat.

Hirdetés

Az ötlet nem teljesen egyedi, hiszen próbálkoztak korábban hasonlóval a holland rendőrök is, a francia légierő azonban minden eddiginél komolyabban veszi a drónok jelentette veszélyt. Európában ugyan még nem volt hasonlóra példa, az UAV-k azonban akár terrortámadásra is felhasználhatók, a legkiválóbb fegyver ellenük pedig egy jól képzett sas lehet.

Hirdetés

A tojásokat idén tavasszal vásárolta a hadsereg, a madarak kiképzése pedig nyáron kezdődött meg. Bevetésük elsősorban olyan esetekben lehet majd indokolt, amikor a drónokat nem lehet szimplán kilőni, lezuhanva ugyanis sérüléseket okozhatnának. A sasok ezzel szemben a levegőben képesek elkapni ezeket az eszközöket, miután azt tanulták, hogy élelmet találnak rajtuk.

Az illetékesek szerint nem csupán a drónok hatástalanítására, hanem felderítésükre is kiképzik a derék ragadozókat. Ha minden a tervek szerint alakul, 2017 nyarán már szolgálatba is állhatnak a sasok (rendfokozatukról egyelőre nem nyilatkozott a légierő), hogy olyan rendezvények védelmét biztosítsák, mint a július 14-i nemzeti ünnep vagy a G20 csúcstalálkozó.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.