Hirdetés

Szelfikkel váltanák le a jelszavakat



|

Egyre több cég kísérletezik azzal, hogy a jelszavakat szelfikre cseréli.

Hirdetés

Az okostelefonok előlapi kamerája egyre jobb, ez pedig értelemszerűen jobb szelfiket is eredményez. A jobb szelfit pedig több dologra lehet használni. Egyre több cég kísérletezik például azzal, hogy a szelfifotókat használja jelszavak helyett. 

Hirdetés

Az egyik ilyen cég a MasterCard, amelynek az Identity Check Mobile appjával a felhasználók egy szelfivel hitelesíthetik magukat az okostelefonjukkal, ha online használják a bankkártyájukat. Az állóképekkel való visszaélések megakadályozása miatt pislogni is kell. 

A képet a MasterCard szerverén tárolják a titkosításig. Azután a képet törlik, de a jövő évtől az app tárolja majd azt. A program Európában is elindult, és a visszajelzések szerint állítólag az emberek 92 százaléka inkább biometrikusan azonosítaná magát a mobilos banki appokban, mint jelszóval. 

Az Uber is szelfik készítésére kötelezte a sofőrjeit, ezek segítségével hitelesíti őket. 

Az azonosításra használt szelfiket az arcvonások alapján számsorozatokká alakítják át. Mindezt meghatározza az orr szélessége, az áll íve - ezeket egy azonosítóvá alakítják, amelyeket aztán összevetnek a referenciaként tárolt fotóval. 

Bár a módszert még nem tökéletesítették, egyre több cég tesz vele próbát. A brit HSBC bank ügyfelei például már szelfivel is nyithatnak online fiókot. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.