Hirdetés

Törhetelen védelem a PC Worldben



|

Szeptemberi számunkban megmutatjuk, hogyan tarthatod távol a hackereket, illetve a legjobb iskolakezdő ajánlatokat is egy helyre gyűjtöttük. A lap mellé ajándékba adjuk friss Gyorsabb, kezesebb Windows II. kiadványunkat is.

Hirdetés

Az elmúlt hónapok eseményeit látva úgy tűnhet, mintha újra felmelegedett volna a hidegháború, csak ezúttal a titkosszolgálatok nem útszéli parkolókat, elhagyott bunkereket és motelek használnak színhelyül, hanem a mindenki számára nyitott internetet. Az első sokk a demokrata párt szervereinek a feltörésével kezdődött, majd következett az Árnyékbrókerek Equation elleni támadása, egy hete pedig a New York Times moszkvai irodájának adatbázisába próbáltak idegen hackerek behatolni. Ha beleolvasunk az Equation papírokba, és elkezdünk hinni Edward Snowden állításainak, akkor egy sötét jelen tárul elénk, ahol titkosszolgálatok trükkökkel képesek feltüzelni a közel-keleti országokat, ahol baráti országok vezetőit és cégeit lehallgatják a szövetségek, és ahol bármikor megbénítható egy ország kritikus infrastruktúrája. Friss szeptemberi lapszámunkban megmutatjuk, hogy az országok miként képzelik el az informatikai hadviselést, illetve hogy jelenleg Magyarország mennyire készült fel egy támadásra. Sőt, mivel a hackerek nem csak a kritikus infrasturktúrákat, hanem a magánszemélyeket is támadják, egy összeszedtük azon biztonsági tippjeinket, amelyekkel szinte feltörhetetlen védelemre tehetsz szert.



Mivel szerte az országban becsöngetnek szeptemberben, ezért az iskolakezdésre készülve a legjobb megfizethető - azaz 100 ezer forint alatt megvásárolható - okostelefonokat is egy helyre gyűjtöttük, valamint a 150 ezer forint alatti noteszgép-kínálatot is átfésültük a legjobb vételekért. Sőt, az asztali PC-k híveire is gondoltunk, és 100 ezer forintért összeállítottunk egy iskolai PC-t, amelybe a lehető legjobb komponeseket építettük bele.



Új eszközök esetén egyre nagyobb problémát jelentenek a gyártók által előtelepített programok, amelyek bizonyos esetekben akár 10-50 százalékos teljesítménycsökkenést is eredményezhetnek, ráadásul lassítják a rendszer betöltődésének a sebességét, és a rosszul megírt segédprogramok biztonsági kockázatot is jelentenek. Szeptemberi lapszámunkban leleplezzük a gyártók szemetét, hiszen összeírtuk azokat a PC-s és mobilos bloatware-eket, amelyeket érdemes eltávolítani. Tippjeinkből pedig az is kiderül, hogyan érdemes hozzákezdeni a takarításhoz.



A lap mellé ezúttal is ajándékba adjuk a legjobb vírusvédelmi szoftvereket, az Ashampoo HDD Control merevlemez-karbantartó programot, valamint a legújabb, 80 oldalas Gyorsabb, kezesebb Windows kiadványunk második részét.

További témáink részletesen:



Alternatívák Linuxra

Mára kreatív vonalon is komplett szoftverpaletta vált elérhetővé Linuxra. Kérdés, hogy az ingyenes alternatívák mennyiben vehetik fel a versenyt a fizetős kedvencekkel.

Siri vs. Cortana vs. Google Now

A digitális asszisztensektől egyenesen forradalmat várnak a gép-ember kapcsolatban. Megnéztük, hol tartanak a technológiák, és milyen fejlesztések várhatóak a közeljövőben.

Csuklórendszerek harca

A korábbi lendület után kissé alábbhagyott az érdeklődés az okosórák iránt. Mutatunk hármat, amelyek talán képesek életet lehelni a sokak által már temetett kategóriába.

Windows-telepítés javítása

A Windows 10 használata közben is akadhatnak meglepetések, főleg, ha sérült a rendszer. Megmutatjuk, hogy mit lehet tenni ebben az esetben.  

Címlap, illusztráció: Molnár Márti



A magazinunk digitális változatát megtalálod a Digitalstand oldalán (a teljes verziók és a digitális magazinok a DVD-s változatnál érhetőek el). Ha belelapoznál a lapba, akkor azt is megteheted, ha ellátogatsz a galériánkba.

Hirdetés
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.