Hirdetés

USA: reklámokat jelenítenek meg a Samsung okostévék



|

Már nem lehet kikapcsolni a hirdetéseket, csak a személyre szabásukat.

Hirdetés

Idén júniusban már beszámoltunk a nem túl kellemes hírről, miszerint az Egyesült Államokban eladott Samsung okostévék reklámokkal kezdték el traktálni a vásárlókat. Ennek hátterében az áll, hogy a magas vételi áruk ellenére a gyártó csak 3-5 százalékos haszonkulccsal értékesíti a kérdéses termékeket, így alternatív módon próbál bevételhez jutni azokból.


Hirdetés


A felettébb kellemetlen funkciót némi utánajárással eddig ki lehetett kapcsolni, azonban az AdAge friss beszámolója alapján egy a napokban kiadott szoftverfrissítés telepítése után megszűnik a lehetőség, utána már csak a hirdetések személyre szabása tiltható le. A reklámok alapvetően csak a kijelző egy kis részét foglalják el, a kijelölésükkor 50-75 százalékos méretűre híznak.



Az efféle malőröket mindenképp elkerülni kívánó vásárlóknak azt ajánljuk, hogy okostévé helyett inkább egy alapvető tudású modellt vásároljanak, majd azt utólagosan okosítsák fel egy külön kapható, a készülék HDMI bemenetére csatlakoztatható stickkel.


(Forrás: ExtremeTech, AdAge)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.