Hirdetés

Változik a Steam felhasználói értékelési rendszere



|

Egyes fejlesztők akár fizetni is hajlandóak voltak a pozitív kritikákért.

Hirdetés

Hétfőn a Valve jelentős változtatást jelentett be a Steam felhasználói értékelési rendszerében, ugyanis rendkívül elszaporodtak a pozitív felhasználói értékelésekkel kapcsolatos visszaélések. Mint kiderült, egyes fejlesztők sportot űztek abból, hogy ingyen játékkulcsokért, vagy konkrét fizetségért cserébe pozitív értékeléseket vásároltak a játékaiknak.


Hirdetés


Ennek köszönhetően mostantól kezdve kizárólag azon gamerek véleménye számít bele a játékok általános értékelésébe ("Nagyon pozitív", "Pozitív", "Vegyes", stb.), akik a Steamen vették meg az adott címet. Ezen túlmenően alapértelmezett beállítások mellett a szöveges értékeléseknél nem jelenik meg a termékkulcsos aktiválók véleménye sem, de persze egy kattintással bekapcsolható a listázásuk.



Végül akad egy sokak számára hasznos fejlesztés a rendszerben: a szöveges felhasználói értékeléseknél másodlagos nyelvek is beállíthatóvá váltak, így például a Steam klienst angol lokalizációval használva a magyar nyelvű vélemények is megjelenhetnek.


A nyitóképen a Batman: Arkham Origins látható, amely a GameStar szeptemberi lapszámának (2016/09) teljes játéka.


(Forrás: PC Gamer, Valve)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.