Hirdetés

Véget vetettek a munkahelyi email-terrornak a franciák



|

A nagyobb cégek kötelesek tiszteletben tartani a munkavállalók szabadidejét.

Hirdetés

Az irodai munkának is megvannak a maga hátrányai, például mikor a főnökök kukoricára térdepeltetik a munkavállalóikat, mivel azok nem reagáltak azonnal a lehetetlen időpontokban küldött e-mailjeikre. Ez az időzónák közti eltérés miatt főként a multinacionális cégeknél jelenthet problémát.


Hirdetés


Január elsejével számos új munkajogi szabályozás lépett életbe Franciaországban, közülük az egyik a fenti problémára hivatott megoldást nyújtani. A törvény szerint az 50-nél több főt foglalkoztató helyi vállalatoknak "holtidőkben" kell megállapodniuk a munkavállalókkal, a megbeszélt időpontokban a kollégák nem vonhatóak kérdőre vagy felelősségre azért, mert nem foglalkoztak a céges kommunikációs csatornákkal. A főnökök ettől függetlenül küldhetnek nekik fontos emailt francia idő szerint vasárnap hajnali egy órakor, de a megbeszélt következő időpontig nem kell foglalkozniuk a levéllel.



A törvény természetesen nem minden munkáltatónak tetszett, állítólag főként a 24/7-ben működő informatikai cégeknek akadt problémájuk azzal, hogy muszáj lesz jobban tiszteletben tartaniuk a kollégák szabadidejét.


(Forrás: Engadget, The Guardian | Nyitókép: Mike Spasoff)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.