Hirdetés

Videó: ilyen a Doom az Apple Watch okosórán



|

A Facebook unatkozó munkatársai állnak az átirat mögött.

Hirdetés

Mi történik, ha egy processzorral és kijelzővel rendelkező eszközön lehetőség nyílik a natív kódfuttatásra? Természetesen valaki azonnal átportolja rá az id Software klasszikus lövöldéjét. A Facebook izraeli irodájának munkatársai néhány óra alatt képesek voltak működésre bírni a Doomot a Watch OS 2.0-val feltuningolt Apple Watch-on.

Hirdetés


Természetesen a felhasználói élmény hagy némi kívánnivalót maga után, a Doomot nem kifejezetten másfél hüvelyk körüli érintőkijelzőkre tervezték, ráadásul a képkockasebességen is van mit reszelni. A készítők szerint egyébként lehetséges magasabb FPS-sel futtatni a játékot, azonban ilyenkor meglepő módon pont az input lag válik jelentős problémává.


A Facebook munkatársai a játékmotor nDoom nevű portját választották kiindulási alapul, feltehetően mivel a TI-Nspire grafikus számológépre átírt engine tisztán C kódból áll. A Doom eredeti motorjának egyes grafikával kapcsolatos részeit John Carmack annak idején hardverspecifikus Assembly nyelven kódolta, azaz a kódbázis egy részét semmilyen szín alatt sem lehet futtatni az Apple Watch-on.


(Forrás: ExtremeTech)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.