Hirdetés

Vigyázz, hogy honnan töltöd le a WinRAR-t!



|

A Kaspersky szerint a TrueCryptet keresőkre is specifikusan utaznak a bűnözők.

Hirdetés

A netes bűnözők köztudottan változatos módszerekkel próbálják becserkészni a mit sem sejtő áldozataikat, hogy aztán adatokat lophassanak tőlük, zsarolhassák őket, vagy éppen botnetekbe szervezzék a számítógépeiket. A Kaspersky beszámolója alapján a megfertőzött PC-k távoli irányítására használható StrongPity kártevő készítői most egy aránylag ritkán használt, ám szakállas trükkel bővítették a repertoárjukat.


Hirdetés


A kártevő fejlesztői specifikusan az olyan internetezőket vették célba, akik a WinRAR tömörítőt, továbbá a TrueCrypt titkosítóalkalmazást szeretnék letölteni. Egyszerűen elrejtették az alkalmazások telepítőiben a kártevőjüket, majd a fertőzött installert feltöltötték jó néhány webhelyre, reménykedve abban, hogy megfertőzhetik a főként keresőmotorokból érkező letöltők számítógépeit.



A fertőzött telepítők letöltése persze könnyen elkerülhető. A WinRAR alkalmazást a fejlesztőjének webhelyéről kell letölteni, amely a rarlab.com címen érhető el. A TrueCrypt már régóta nem áll fejlesztés alatt, és az ismert sérülékenységei miatt nem is javasoljuk a használatát, helyette a kódbázisára épülő VeraCrypt beszerzését ajánljuk, méghozzá a veracrypt.codeplex.com webhelyről.


(Forrás: Tom's Hardware | Nyitókép: DFID)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.