Hirdetés

Epson Stylus SX515W teszt



|

Gazdaságosságban és tudásban is teljesít a PC World tesztgyőztese.

Hirdetés

 

Személyi irodai vagy otthoni mindenes szerepét tölti be a fekete, nagy LCD-kijelzővel felszerelt Epson nyomtató. Hasznos extra a mindenes otthoni készülékben a beépített Ethernet- és Wi-Fi-interface, amelyhez alapos beállító varázsló is jár, ami nem mondható el minden wifis készülékről.

 

A gyártó szokásos Piezo nyomtatófejre és színenként cserélhető DuraBrite Ultra pigmenttintákra épülő nyomtatórendszere dolgozik a hardverben. Nagy kapacitású patronokkal igen kedvező lapköltséget érhetünk el és maga a nyomtató sem drága, így az egész mezőnnyel összevetve közepes és nagyobb terhelés esetén is a legolcsóbban oldja meg nyomtatási feladatainkat.

 

 

epson_stylus_sx515w
 

 

 

Feltűnően fürgén kezdi meg a nyomtatást, a monokróm munkákban igen gyors, viszont színes dokumentumok nyomtatásában a leglassúbbak közé sorolható. A dokumentummásolás színesben is tempós, minősége megfelelő. A pigmenttinták nagyon jól mutatnak normál papíron és azonnal száradnak, sőt gyakorlatilag a lézeres nyomatokhoz hasonlóan vízállóak – ideálisak a weboldalak és színes dokumentumok mindennapi nyomtatására. Fotókat is készíthetünk átlagos minőségben, de igaz, hogy fotópapíron más tintarendszerek nagyobb színteret és a sötétebb területeken több részletet képesek produkálni.

 

 

epson sx515w költségek

 

 

A készülék fotóreprodukciós lehetőséggel is rendelkezik, ilyenkor legfeljebb két 10×15 centiméteres papírképet másolhatunk egyszerre, igény szerint a megfakult felvételek színeinek helyreállításával. A memóriakártya-olvasó és előlapi USB révén önálló fotónyomtatásra is van mód, a képek megtekinthetők, kijelölhetők a színes kijelzőn vagy az automatikusan készített bélyegképes fotómegrendelő lap segítségével. A lapolvasás kezdeményezhető a szokásos Epson TWAIN felületről, vagy a nyomtató menüjéből is.

 

 

Epson sx515w időeredmények
 

 

 

Átlagos árért az Epson SX515W normál papíron nagyon jó dokumentumminőséget és átlag feletti sebességet kínál, megspékelve a vezeték nélküli hálózati összeköttetéssel. Ha nincs szükségünk faxra és dokumentumadagolóra, viszont rendszeresen nyomtatunk, illetve másolunk, akkor igencsak megfelelő eszköz lehet egy személyi iroda számára, mert a költségeit tekintve a legjobb. Nem véletlenül nyerte el a PC World nyomtató nagytesztjének fődíját és a gazdaságosságért-takarékosságért járó ÖKO díjat is.

 

 

 

Értékelés


PC World ÖKO + Tesztgyoztes 2009

 

Előny: kiváló színes nyomatok normál papíron, villámgyors monokróm nyomtatás, közepes terheléstől a leggazdaságosabb megoldás

 

Hátrány: lassú színes dokumentumnyomtatás

Takarékosság: 5

Minőség: 4

Sebesség: 4

Szolgáltatások: 4

Összesen: 5

 

 

Epson sx515w adatok
 

 

Szeretne még több nyomtató tesztet, tippet, trükköt és hasznos ötletet olvasni?
Irány a PC World Nyomtatóbázis!

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.