Hirdetés

Konica Minolta Magicolor 2550DN



|

Folyamatos tónusképzésű nyomtatás és duplex egység alsóbb árkategóriában

Hirdetés

Nem sok helyet foglal íróasztalunkon a Konica Minolta prémium nyomtatási minőségű készülékének nagyobbik, lapfordítóval és PictBridge-csatlakozással felszerelt változata, a 2550DN. USB 2.0-s és Ethernet-csatlakozással is rendelkezik. Támogatja a PCL 6 mellett a PostScript 3 nyomtatónyelvet is, így nemigen tudnánk olyan operációs rendszert mutatni, amelyen ne használhatnánk. Az előlapi USB révén fényképezőgépről is nyomtathatunk, aminek – annak ellenére, hogy lézernyomtatóval van dolgunk – meg is van a maga helye.



konicaminolta2550dnszineshalozatolezernyomtatoa4_.jpg
Konica Minolta Magicolor 2550DN

 

A Magicolor 2550DN (ahogy a lapfordító nélküli 2550-es változat is) folyamatos tónusú nyomtatással dolgozik. A felsőbb kategóriás nyomtatókból alkalmazott technológia ugyan csak 600 dpi felbontással címezhető, de (szemben sok 2400 dpi-snek aposztrofált lézernyomtatóval) egy elemi ponton belül tizenhatféle árnyalatot képes megkülönböztetni színenként. Ez szinte folyamatos színátmeneteket, árnyalatokat eredményez, legalábbis lézernyomtató-viszonylatban. Nemcsak reklámfogás tehát a PictBridge port, a gyártó a fogyasztói árszabású termékbe egy kategóriával magasabb minőségű nyomtatóművet épített, amellyel sokkal jobb marketingfotók készíthetők, mint általában az olcsó lézerekkel.


A készülék egyaránt kezeli a 160 és 200 grammos (négyzetméterenként) papírokat. Az eszköz nyomtatási költségei kedvezőek, igaz, a komplett nagy kapacitású tonerkazetta-készlet maga többe kerül, mint a nyomtató, amihez csak kis kapacitású kazettákat mellékelnek gyárilag. Fekete-fehérben jó tempóban dolgozik a készülék, de a legtöbb mai nyomtatótól eltérően színesben jóval kevesebbet, 5 lapot készíthet percenként, ami ma már nem számít soknak.



Ha valakinek a nyomatminőség a fontos és egy bármilyen környezetbe illeszthető, kisméretű hálózati lézernyomtatót szeretne, akkor érdemes a Magicolor 2550DNnel is számolnia.

 

 

Névjegy

 

Konica Minolta Magicolor 2550DN

Forgalmazó: CHS Magyarország Kft.

Ár: 78 000 Ft

Web:  Konica Minolta 2550DN



Adatok


Folyamatos tónusú lézernyomtatás

600×600 címezhető felbontás, 4 bit színmélység

Ethernet 10/100BaseTx, USB 2.0 és PictBridge-csatlakozás

PostScript 3, PCL 6 nyomtatónyelvek és PDF 1.4-támogatás

Automata lapfordító (duplex), eAIDC, ICC és PANTONE színrendszerek használata

Havi 5000 oldalas terhelhetőség (csúcsterhelés 35 000 oldal)

5,33/22,51 Ft monokróm, illetve színeslapköltség (A4, 5% fedettség)

430×341×395 befoglaló méretek




Értékelés


Előny: folyamatos tónus, duplex, kis helyigény

ÁTRÁNY: kissé magas ár, lassú színes nyomtatás

Teljesítmény: 4

Szolgáltatás: 4,5

Ár/érték: 4


Szeretne még több nyomtató tesztet, tippet, trükköt és hasznos ötletet olvasni?
Irány a PC World Nyomtatóbázis!

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.