Hirdetés

FotoMix 5.6



|

Nem kell Photoshop, ha ki kell cserélni egy fotó hátterét. Webes célokra pont jó a FotoMix!

Hirdetés

Nem kell máris Photoshopban gondolkodni az otthoni képfeldolgozáskor, de még az Elements verzió is túl sokat tud ahhoz, amit egy Wordhöz szokott felhasználó kezelni tudna. Ráadásul egyes célfeladatokat ingyenes programokkal is elvégezhetünk, anélkül, hogy komoly fotóstudással rendelkeznénk. Ha gyorsan valami jópofa képet szeretnénk készíteni, vagy több fotót összemontírozni, akkor olyan programra lenne szükségünk, amelyik rétegeket kezel. Ezek a szoftverek viszont ismét komoly tudással rendelkeznek. A FotoMixet éppen ezért érdemes kipróbálni, mert egyszerű, gyors és ingyenes.

 

 

fotomix.jpg

 

 

Párkattintásos kép

A program neve sejteti a funkcionalitását: képeket rakhatunk egybe, mixelhetünk össze. Egy ilyen keveredés alapja minden esetben a jó háttér, ahová a későbbi képeket elhelyezzük. Sajnos ilyen mintacsomag nincs a telepítőben, de egy kattintással válogathatunk a Google képtárából. A beépített tallózóval hamar megtalálhatjuk a szükséges képeket, vagy Vágólapról is beszúrhatunk más alkalmazásból. Első hiányosság, hogy külső lapolvasóból közvetlenül nem használhatunk fotókat, diákat, ezért ezeket először egy külön alkalmazással kell a gépre vinnünk.

 


fotomix_medve.jpg

Medvetáncoltatás pár lépésben

 

 

A képeket csak minimálisan módosíthatjuk: forgatás, tükrözés, színkeverés vagy effektek találhatók a kínálatban, de érdekes extra a deformáló, amellyel vicces képeket hozhatunk létre. A háttér megadása után már csak azokat a fotókat kell betöltenünk és formáznunk, amelyek az előtérbe kerülnek. A felesleg eltávolítására valóban hasznos eszközöket kapunk: egyikkel teljes törlést, a másikkal színtörlést végezhetünk. Ez utóbbi főleg az összefésülésnél igen hasznos, hiszen a környezet hatásait kell majd az aktuális képre alkalmazni.

 

Az ingyen ebéd ára

Az előtérbe szánt képeket tetszés szerint módosíthatjuk, nagyíthatjuk, áthelyezhetjük, a kivágást a háttérhez képest módosíthatjuk. A fotó összeállítása sokkal érdekesebb feladat, hiszen nem állhatunk meg a kép kivágásánál – a határok elmosása, a színek és hatások másolása is a feladat része. A jobb egybeolvasztást néhány klónozó eszköz könnyíti meg, szám szerint ötféle lehetőségből választhatunk. Végül akár keretbe is foglalhatjuk a művet, amely feladatra pár alapsablon áll a rendelkezésünkre. Mentésnél viszont nem kényeztet el a program, mert csak a legismertebb formátumokat támogatja. Bár van lehetőség egy saját projektállomány lementésére is, de annak visszatöltése már nem egyszerű feladat; néha lefagy a program. A kompozíciót Vágólapra is tehetjük utómunkára, aminek előnye, hogy más alkalmazásban tetszőlegesen módosíthatjuk és menthetjük a képünket. Egy másik, némileg zavaró tényező, hogy a program bizonyos részeihez internetes kapcsolat szükséges. Ilyen például a súgó, amely hasznos lehetne az első lépésekben, és tényleg érdemes megtekinteni pár mintát. Ami még furcsa lehet, hogy az ablak jobb szélén a Google hirdetésekből kapunk válogatást – valószínűleg emiatt ingyenes a program. Végül egy érdekes apróság azoknak, akik mégsem kezdők a képfeldolgozás területén: több ezer képpont széles „plakátprojektet” is készíthetünk.

 


fotomix_clone.jpg

A jobb összeolvasztást többféle klónozóeszköz segíti

 

 

A FotoMix tényleg nem több a nevénél, de abszolút a kezdőknek készült. Bármilyen érdekes, vicces, látványos képet szeretnénk összehozni, egy próbát mindenképpen megér. A minták pedig talán azokat is meggyőzik, akik még csak most ismerkednek a képfeldolgozás mélységeivel.

 

 

Adatok

  • Többrétegű képösszefésülés
  • Szín- és effektklónozás
  • Óriási méretű képek feldolgozása
  • Alap képszerkesztő műveletek
  • Importálás a Google-fotótárból
  • Ár: ingyenes

 

 

Értékelés

Előny: könnyű kezelés, pár kattintással előállítható montázs

Hátrány: a projektek megnyitása problémás, online súgó, kéretlen reklámok

Teljesítmény: 4

Szolgáltatás: 4

Ár/érték: 5

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.