Hirdetés

Gainward 4870 X2 újratöltve



|

Megérkezett a világ valószínűleg leggyorsabb VGA-ja, a Gainward-tól

Hirdetés

Az új Rampage 700 Golden Sample „Goes Like Hell” igen hangzatos nevéből már következtetni, lehet: ez nem egy akármilyen kártya. A Gainward Golden Sample modelljei amúgy is igen közkedvelt darabok, mert minőség és húzhatóság szempontjából is igen jól teljesítenek.


A „Goes Like Hell” modell 790MHz-es mag órajellel operál. A két RV770-es magot viselő PCB-n, az egyéb alkatrészek mellett helyet kapott még 2GB GDDR5 RAM is, melyek 3800MHz-es órajelen dolgoznak 512bites vezérlővel. A kártya 2,4 teraFLOPS-os műveleti sebességre képes, 1600 stream processzorral. Ez az érték a másodpercenként elvégzett lebegőpontos műveletek számát jelöli, a tera, pedig egy „szerény” 10 a 12-edikent mutat. Összehasonlításképpen a jelenlegi világelső szuperszámítógép 1,7 petaFLOPS-ra képes. A különbség nem is olyan egetverő, ha azt nézzük, hogy a Rampage 700 "csak" egy VGA kártya. A Roadrunner névre keresztelt gépszörnyeteg, viszont egy hatalmas szerkezet, ami ráadásul hybrid megoldást használ. Összesen 12960 db IBM PowerCell 8i és 6480 db AMD Opteron dupla magos processzor eredményezi a fentebb említett teljesítményt, melyet a Los Alamosi Nemzeti Laboratórium üzemeltet.

rampage700_hell.png

Befejezve a csapongást, térjünk vissza bolygónk egyik legerősebb kártyájára. A nagy teljesítményhez természetesen hűtés is kell. Ezen a kártyán ez egészen profira sikeredett. A szép méretes hőleadó felületbe 4db hőcső vezeti a magokból a meleget.

 

A hír folytatásához  kattintson ide!

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.