Hirdetés

Google Map Buddy – Letöltés a Google Térképből



|

Előfordulhat, hogy egy honlap, egy kiadvány vagy csak egy egyszerű meghívó készítésekor szükségünk lesz egy adott terület térképére akár illusztrációként, akár háttérképként.

Hirdetés

Ezek beszerzése ma már nem annyira nehézkes, hiszen az összes nagyobb internetes kereső (Google, Bing, Yahoo!, Ask) kínál térképes szolgáltatásokat is. Szükség esetén – természetesen az adott oldal jogi szabályait betartva – lehetőségünk van ezen térképek, műholdas vagy légi felvételek lementésére. Azonban ha nagyobb terület és/vagy nagyobb felbontású (tér)képét szeretnénk elmenteni, akkor már szükségünk van egy képszerkesztő programra, némi hozzáértésre és nem kevés türelemre – esetleg egy olyan hasznos kis programra, mint a Google Map Buddy, ami elvégzi helyettünk a munka legnehezebb részét.

 

 

google_map_buddy_.png

 

 

Az ingyenes Google Map Buddy beépített böngészőablakában lehetővé teszi, hogy az általunk kiválasztott nyelvű és paraméterekkel elindított Google Térkép alkalmazásban megkeressük a lementésre szánt környéket, akár a Google címkeresőjének használatával is. Ezt követően körbe kell jelölnünk azt a területet, amelynek a képét szeretnénk számítógépünkre menteni, majd meg kell adnunk azt az aktuálisnál mindenképpen nagyobb nagyítási szintet, amelyre szükségünk van. A program eközben kiszámolja, hogy a kijelölt terület a megadott nagyítással mennyi 256×256 pixeles képkockából is fog állni. A Create Map Image gomb megnyomását követően a szoftver letölti a Google szerveréről a szükséges képdarabkákat, majd összeilleszti azokat, levágja a felesleges részeket, végül elmenti az általunk megadott néven PNG formátumba.

 

Összes erénye ellenére a programon még van mit fejleszteni: a területkijelölés nem módosítható utólag, néha hibás darabszám-megállapítás, túl sok térképdarab (kb. 1500 fölött) esetén hibajelzés nélkül megszakad a térkép összeállítása.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.