Hirdetés

Gyorsteszt: ASUS O!Play Air médialejátszó



|

A tajvani gyártó vezeték nélküli hálózati eléréssel kínálja legújabb médialejátszóját, mely továbbra is rengeteg video- és audio formátumot támogat.

Hirdetés

Korábban már teszteltük az első generációs ASUS O!Play HDP-R1-est, ami rendkívül meggyőzően teljesített, de voltak hiányosságai. Ezek közül a legfontosabb a Wi-Fi-vezérlő hiánya volt, holott a készülékben lévő alaplapon megvolt a helye. A hasonló kritikákra reagálva a gyártó elkészítette az R3 változatot, amelynek a nevében az AIR szóval utal arra, hogy mostantól a vezeték nélküli hálózatokkal is képes kommunikálni az eszköz.

 

asus_o_play_air_2.jpg

 

Rögtön ezzel kapcsolatosan megjegyeznénk, hogy a vezérlő megfelel a 802.11n szabványnak (ami nagyméretű állományok esetében létfontosságú), ugyanakkor minden bizonnyal a spórolás áldozatául esett a 802.11a szabvánnyal és ezzel együtt az 5 gigahertzes sávval való kompatibilitás – bár ezt kevésbé sajnáljuk. Sokkal fontosabb újítás, hogy az új változat már képes dekódolni a DTS-hangsávot (a Dolby Digitalhoz hasonlóan downmixel), így mostantól ezeket a filmeket is meg tudják nézni azok, akik nem rendelkeznek optikai bemenetes erősítővel vagy dekóderrel.

 

asus_o_play_air_3.jpg

 

Az AIR nemcsak ebben új, hanem a bemeneti oldal is kibővült egy kártyaolvasóval, ami minden fontosabb kártyatípussal megbirkózik, köztük a nagy tárkapacitásúakkal is. Sajnos a kimeneti oldalon nem történt változás, pedig szívesen láttunk volna egy komponens kép-, valamint egy S/PDIF koaxiális hangkimenetet is.

 

asus_o_play_air.jpg

 

A médiaállományok támogatottságában nem történt változás, a feliratok kezelése javult, de a vobsub feliratokat nem támogatja. A Wi-Fi-hálózati átvitel jól működik, „n” szabványú hálózaton megfelelő jelerősség mellett a tömörített 1080p anyagok (jellemzően MKV fájlok) is átvihetők, ha nincs túlterhelve a hálózat.


Értékelés


ASUS O!Play Air


Előny: kártyaolvasó és Wi-Fi


Hátrány: 802.11a szabvány és vobsub feliratok támogatásának hiánya


Teljesítmény: 4,5

Szolgáltatás: 5

Ár/érték:  4

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.