Hirdetés

Hálózati, sablonmemóriás címkenyomtatók a Brothertől



|

2D vonalkód és akár fém címke a Brother PT9700PC és a PT9800PCN segítségével.

Hirdetés

Új címkenyomtatókat mutat be a Brother Magyarországon a PT9700PC és a PT9800PCN számítógéphez csatlakozó illetve hálózati készülékeket.Az új generációs termotranszferes címkézőgépek elődjükhöz képest (PT9500PC) több szolgáltatással állnak a felhasználók rendelkezésére: ilyenek például a készülékek memóriájába elmenthető sablonok, a bővült szalagválaszték, az USB host és a beépített hálózati kártya.

 

 

pt9700pc_.jpg


PT9700PC

 

 

A nyomtatási felbontás normál üzemmódban 360 dpi, mely a HG szalagokra történő, nagy felbontású nyomtatásnál 360×720 dpi-re növelhető. A sebesség normál üzemmódban, 360×360 dpi felbontás mellett 20 mm/másodperc vagy 360×180 dpi-re csökkenthető, amennyiben a 80 mm/másodperc szalagsebességű, gyorsabb nyomtatás a fontosabb.

 

3,5 mm-től 36 mm szélességig kezelik az új modellek a Brother szalagjait, így több mint 130 féle szalag közül választhatunk. Ezek közül az első sorban kültérre vagy extrém körülményekhez ajánlott szabványos laminált, a szabványos nem laminált, az erős tapadású rugalmas azonosító szalagot, a vasalható szövetszalagot, a biztonsági- és stencilszalagokat (fémek feliratozásához) és kifejezetten a nagyobb felbontású vagy gyors nyomtatáshoz fejlesztett HG szalagokat is használhatjuk, melyek beállítások nélkül, egyszerűen cserélhetőek.

 

 

pt8000pcn

 


PT9800PCN

 

USB és soros port is található a készülékeken, illetve a PT9800-as készülékbe hálózati (LAN) adapter és újdonságként külső adathordozóhoz USB gazdainterfész is került. A kényelmes használathoz a LED lámpák jelzései is hozzájárulnak. Hibát és készenléti állapotot jeleznek a készülékkel, az USB-vel és a LAN-nal kapcsolatban is.

 

Az új gépek támogatnak 15 féle 1D-s és 2D-s vonalkód protokollt, a PT9800-as modellel BTP, azaz vonalkódos sablonnyomtatás funkcióval beolvasott vonalkódokat sokszorosíthatunk PC használata nélkül is, egy vonalkód olvasó csatlakoztatása szükséges. A PC nélküli nyomtatáshoz előzetesen sablonokat, címke elrendezések tölthetők át számítógépről a címkenyomtatóra a Transfer Manager szoftver használatával. Újdonság, hogy nagyszámú címke nyomtásakor a hálózatba kötött PT-9800PCN kijelölt nyomtatói között az illesztőprogram automatikusan felosztja a munkát.

 

Kétféle szoftverrel használhatjuk az új Brother készülékeket. Az egyszerűsített PT-Editor Lite LAN szoftverrel alapvető címkeszerkesztési feladatok végezhetők, míg a magyar nyelvű PT-Editor 5.0-ban szélesebb a kínálat a fontok, a keretek, a másolatok száma, a vonalkód típusok nyomtatása, az adatbázisok elérhetősége, az automatikus formátumok, a rajzolható alakzatok, minták, és textúrák területén, valamint ennek segítségével illeszthetünk be táblázatokat, naptárakat, szerkeszthetünk például CD-re, VHS-re, SD és Memory Stick kártyákra feliratokat.

 

Az univerzális karakterkészlet lehetővé teszi, hogy egyszerre több nyelvet használjunk egy feliraton, így akár japán és magyar karaktereket is nyomtathatunk egyszerre. Windows és Macintosh alól is fut a szerkesztőprogram, Word-ből, Excel-ből, Outlookból (2000/2002/2003/2007) nyomtat, valamint beállítható automatikus dátum és idő nyomtatására is.

 

Mindkét készülék áprilistól elérhető itthon is.

 

Szeretne még több nyomtató tesztet, tippet, trükköt és hasznos ötletet olvasni?
Irány a PC World Nyomtatóbázis!

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.