Hirdetés

1 TB adatot képes tárolni a Sandisk SDXC kártyája



|

Egyelőre csak prototípus, profi fotósoknak és videósoknak szánják.

Hirdetés

Világújdonsággal érkezett a Western Digital tulajdonában lévő Sandisk a németországi Photokina 2016 szakkiállításra, a vállalat standjánál ugyanis megtekinthető a világ első 1 terabájtos SDXC memóriakártyája. A 3D memóriachipeket használó termék egyelőre csak egy prototípus, a tárolókapacitásán kívül semmit konkrétat sem volt hajlandó elárulni róla a Sandisk. Ettől függetlenül a matricája szerint az Extreme Pro termékcsaládba tartozik, továbbá a sajtóközleményben a 4K/8K felbontású tartalomrögzítés terjedését hozták fel a szükségességének igazolására, így feltehetően komoly írási-olvasási sebességre lesz képes.


Hirdetés


A Sandisk semmiféle információt sem osztott meg arról, hogy az 1 terabájtos memóriakártyája mikor és mennyiért kerülhet majd piacra. Ez nem feltétlenül probléma, hiszen a fényképezőgépeknek és a kameráknak támogatniuk kell az óriási kapacitású kártyát, a jelenleg kapható modellek nem biztos, hogy felismernék.


Végül érdekes, hogy a Sandisk nem először rukkolt elő kapacitásbeli rekordot döntő memóriakártyával: az első 512 gigabájtos (2014), továbbá az első 64 megabájtos (2000) modell is a vállalat nevéhez fűződik.


(Forrás: Liliputing, Sandisk)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.