Hirdetés

10 nm-es lesz a Snapdragon 830



|

A pletykák alapján 10 nm-es gyártástechnológiával készül a Qualcomm következő csúcsprocesszora.

Hirdetés

Talán kicsit még korai a Snapdragon 830-ról beszélni, azonban a Qualcomm következő csúcslapkája már a következő év elején befuthat. Persze a Snapdragon 820 ténylegesen a márciusi okostelefonokban jelent meg, tehát 2017-ben is hasonló menetrendre számíthatunk. 

Hirdetés

A pletykaáradat ellenben már megindult, és úgy néz ki, hogy a Qualcomm ügyvezetője szerint is már 10 nm-es gyártástechnológiával készül majd a Snapdragon 830. 

Sajnos a kínai források mást nem említenek, egyedül a jövő év elejére várható megjelenési időt. 

A 10 nm-es eljárás mindenesetre jó hír, elvégre ez azt jelenti, hogy a távolság az alkatrészek között lecsökken. Ez vagy még több alkatrészt jelent a gyakorlatban vagy pedig kisebb chipet. A fejlődés további előnye a fogyasztáscsökkentés, tehát a nagyobb üzemidő. 

Nemrég derült ki, hogy a Qualcomm ellenfele, a MediaTek 10 nm-es eljárással készíti a tízmagos Helio X30 lapkáját. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.