Hirdetés

2014 legjobb fényképezői



|

Megmutatjuk a legjobb vételeket a fényképezőgépek piacán.

Hirdetés

Amikor valaki fényképezőgépet keres, a lehetőségek határtalanok, hiszen az okostelefonoktól kezdve a nagyon olcsó kompaktokon keresztül a többmilliós csodákig lehet válogatni. Bár az olcsóbb opciókat tekintve az okostelefonok rohamléptekben fejlődnek, még mindig igaz, hogy ha valaki komolyabban bele akar merülni a fotózás világába, akkor érdemes pénzt fektetnie egy jó gépbe. Megmutatjuk a legjobbakat. 

Hirdetés

 

A legjobb DSLR - Nikon D810

A D810 a Nikon csúcskategóriás trükörreflexese, amely egy igen figyelemreméltó, 36,3 megapixeles képkezelő szenzorral rendelkezik. Nagyon gyors, 51-pontos autofókusz-rendszerrel látták el, a kioldógomb szénszálas a simább működés érdekében. Bár önmagában is talán a legrészletesebb fotókat készíti, még OLPF szűrőt is kapott a még nagyobb élesség érdekében. Ha a professzionális minőség a lényeg, és nem kell Wi-Fi vagy GPS, akkor a Nikon D810 a legjobb választás. Az ára 1 000 000 forint környékén indul. 

 

Nagyon komoly

 

A legjobb olcsó DSLR - Nikon D3300

A Nikon D3300 árcédulája igen kedvező, ennek ellenére egyáltalán nem nevezhető olcsó gépnek. A 24,3 megapixeles képek mellett 1080p-s videókat is tud rögzíteni 60 fps-sel, és ár-érték arányban kimagaslóan jó. A képei részletgazdagok, a színei élethűek, maga a gép pedig feketében, szürkében és pirosban is létezik. A kezdőknek ideális választás, főleg, mivel rengeteg haladóbb funkciót is tartogat a fejlődéshez. További jó hír, hogy ha valaki erről váltana felfelé, akkor a kiegészítőket és a Nikkor lencséket a későbbi fényképezővel is tudja majd használni. A D3300 körülbelül 145 000 forintba kerül. 

 

Olcsó és remek

 

A legjobb tükör nélküli - Samsung NX30

Ha valaki szereti a fényképezést, de nem akar egy nagy DSLR-t cipelni, akkor a legjobb választás számára a Samsung NX30 lesz. Ez a tükör nélküli gép kisebb és könnyebb is a tükörreflexeseknél, ugyanakkor hasonló fogást és keresőt biztosít. Az NX30 tudására a legkisebb panasz sem lehet, a 20,3 megapixeles szenzort pedig gyors, fázisérzékelős autofókusz egészíti ki, 9 fps melletti sorozatlövéssel. A 3 hüvelykes AMOLED érintőkijelző szintén hasznos társ a munkában. A jobb használhatóság érdekében az elektronikus kereső 90 fokban felfelé is dönthető. Az NX30 ára körülbelül 200 000 forint

 

Könnyebb hordozni

 

A legjobb olcsó tükör nélküli - Samsung NX300

A Samsung sokat fektetett a tükör nélküli fényképezőkbe, ennek pedig meglett az eredménye. A kompaktabb méretű NX300-ba egy 3,3 hüvelykes AMOLED érintőképernyő került, és meglehetősen kényelmes kézben tartani. Kiváló választás annak, aki okostelefonról vagy kompakt gépről váltana feljebb. A Samsung appjainak hála vezeték nélkül másolhatóak a fotók egy okostelefonra is. A 20,3 megapixeles szenzort ugyanaz a gyors fázisérzékelős autofókusz egészíti ki, mint az NX30-nál, és a lencsék is ugyanazok. Nagyjából 100 000 forinttól kapható. 

 

AMOLED kijelzővel

 

A legjobb okostelefonos - Samsung Galaxy Note 4

Bár sötétben nem teljesít annyira acélosan, mint az iPhone 6 Plus, ha van fény, akkor 8 helyett 16 megapixelben jóval részletgazdagabb képeket lehet vele készíteni, amelyeknek a színvilága is közelebb áll a valósághoz. Az optikai képstabilizálás gyengébb fényben segít, a 4K-s videók pedig szintén figyelemreméltó képi világot garantálnak, sztereó hanggal kiegészítve. A Samsung rengeteg móddal turbózta fel gyárilag a készüléket, így ha valaki nem szeretne plusz fényképezőt cipelni, esetleg csak hobbiszinten fotózna, akkor jól járhat egy Galaxy Note 4-gyel. Az ára átlagosan 200 000 forint

 

A teszteken még az iPhone 6 Plust is legyűrte

 

Nektek milyen fényképezőtök van?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.