Hirdetés

2015-ben jönnek az Intel Braswell processzorai



|

A Broadwellhez hasonlóan ez a platform is késik.

Hirdetés

Mostanában sokat lehetett róla hallani, hogy a Skylake menetrend szerint, már a jövő év vége felé megérkezhet. A Broadwell processzorsorozat ellenben olyan sokat csúszik, hogy már gyakorlatilag alig marad ideje a piacon a Skylake előtt. Amiről azonban alig lehetett mindeddig hallani, az az alacsony fogyasztású processzorokat felvonultató Braswell platform, ami szintén késik

Hirdetés

Az SoC-kat kínáló platform eredetileg 2015 elején érkezett volna meg, most úgy néz ki, hogy márciusban vagy májusban találkozhatunk vele először. Ezúttal kifejezett SoC-kről van szó, tehát egy CPU-hoz képest több funkciót kínálnak a lapkák, amelyek viszont oda lesznek forrasztva az adott eszköz alaplapjához. Mindebből azt is tudni lehet, hogy az SoC-k elsősorban olcsóbb tabletekben, laptopokban, esetleg szintén olcsó asztali gépekben kaphatnak szerepet. 

A Braswell sorozat a Bay Trail vonalat váltja majd le egyébként, a 14 nm-es lapkák pedig vélhetően Celeron és Pentium márkanevek alatt futhatnak. Természetesen jobb CPU-és GPU-teljesítményre, valamint alacsonyabb fogyasztásra számíthatunk az új gyártástechnológiának hála. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.