Hirdetés

2017-ben még tovább emelkednek a memóriaárak



|

A DDR4-es memóriák ára már így is sokat emelkedett, de a trend tovább folytatódik.

Hirdetés

A jelek szerint tovább emelkednek majd a DRAM lapkák árai 2017-ben. Mindez természetesen közvetlenül érinti a DDR4-es memóriák árazását is. 

Hirdetés

A Nanya Technology elnöke, Pei-Ing Lee azt mondja, hogy a DRAM-árak továbbra is emelkednek majd az idei második negyedévben. A stabilizálódásra (csökkenésre nem feltétlen) csak az év második felében lehet talán számítani. 

A DRAM-árak stabilitása természetesen nagyban függ a gyártók terveitől is. Jelenleg a növekedést a szűkös készleteknek tulajdonítják. 

A Nanya most a 20 nm-es technológiára készíti fel a gyártósorait, a termelés a negyedév végén indulhat el. 

A DDR4-es memóriák árai az elmúlt fél évben gyakorlatilag megduplázódtak: egy 32 GB-os, kétcsatornás DDR4-es kit ára 90 dollárról 170-re emelkedett. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.