Hirdetés

2018-ra várja a GDDR6-ot a Samsung



|

A GDDR5X memóriaszabvány utódja már 2018-ban kiszolgálhatja az új videokártyákat.

Hirdetés

Az SK Hynix gőzerővel dolgozik azon, hogy a 2 TB per másodperces sávszélességet kínáló HBM3 eljusson a videokártyákra, de eközben a Samsung sem tétlenkedik. 

Hirdetés

A Samsung az olcsóbb szabványokra alapozva lépne túl a jelenleg használtakon, és nagy reményeket fűz a GDDR5X utódjaként, várhatóan 2018-ban megérkező GDDR6-hoz. 

A GDDR6 akár 16 Gbps-os sávszélességet is kínálhat, szemben a GDDR5X által garantált 10 Gbps-os értékkel. 

Mindez 512 GB per másodperces sávszélességet tenne lehetővé egy 256 bites memóriabuszon, illetve 768 GB per másodperceset egy 384 bitesen. 

A GDDR6 legnagyobb újítása az LP4X lehet, aminek köszönhetően jobban szabályozhatóak lesznek a feszültségi értékek, illetve akár 20 százalékkal csökkenhet a fogyasztás. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.