Hirdetés

2999 dollárba kerül az NVIDIA GeForce Titan Z



|

A kártya gyakorlatilag két darab GTX Titan egyetlen NYÁK-on.

Hirdetés

Ma reggel az Oculus VR vállalat Facebook általi felvásárlásáról írva említettük, hogy tegnap délután kettő darab meglepő bejelentés is érkezett. Az előbbi volt az egyik, íme a másik: az NVIDIA lerántotta a leplet a GeForce GTX Titan Z nevű videokártyájáról, amely április során 2999 dolláros – olyan 677 ezer forintos – ajánlott végfelhasználói áron kerül majd piacra. Európában erre természetesen rájön még az ÁFA is.

Hirdetés


A GeForce GTX Titan Z grafikus kártyát az NVIDIA gamereknek és komoly compute munkát végzőknek ajánlja, bár az árcédulája miatt feltehetően kevés játékos számítógépében dolgozik majd a megoldás. A hardver nyomtatott áramkörére kettő darab GeForce GTX Titan Black (GK110 GPU) videokártya lett felpréselve, a gyártó szerint a konstrukció összesen olyan 8 teraflops számítási teljesítménnyel rendelkezik.
 


A grafikus processzorok órajeléről, továbbá a termék fogyasztásáról egyelőre nem beszélt az NVIDIA, a spekulációk szerint a TDP-je olyan 350-400 watt környékén lehet. A GeForce GTX Titan Z piacra dobásának értelme megkérdőjelezhető, hiszen kettő darab GTX Titan Black kártya SLI-ben összekötve feltehetően közel azonos teljesítményt nyújt, ráadásul 1000 dollárral olcsóbban.


NVIDIA GeForce GTX Titan Z ismert specifikációk:

– 2× 2880 CUDA mag
– 2× 240 textúrázóegység,
– 2× 48 ROP
– 2× 384 bites memóriasín
– 2× 6 GB GDDR5-ös memória, 7 GHz-es effektív órajel
– Ajánlott ár: 2999 USD


(Forrás: AnandTech)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.