Hirdetés

3000 dollárba kerül a Microsoft HoloLens fejlesztői készlete



|

A mai napon indul az előrendelés, a szemüveg specifikációi is kiderültek.

Hirdetés

Az előzetes pletykáknak megfelelően a Microsoft ma bejelentette, hogy a mai napon elindul a HoloLens kiterjesztett valóság (augmented reality) szemüvegének előrendelése, a fejlesztői készletért 3000 dollárt - olyan 858 ezer forintot - kér a vállalat. Az Egyesült Államok és Kanada területén 2016. március 30-án kezdődik az előrendelt modellek kiszállítása.

Hirdetés


Az előrendelés megkezdésének alkalmából a Microsoft elárulta, hogy a high-tech szemüveg teljesen önállóan működtethető, nem kell számítógépet vagy telefont párosítani hozzá. A belsejében egy 32 bites Intel processzor, 2 GB memória és 64 GB háttértár lapul, vezeték nélkül Wi-Fi és Bluetooth segítségével kommunikálhat. A 579 grammos HoloLens akkumulátora egy töltéssel maximum 3 óra aktív használatot tesz lehetővé.


Az AR-szemüveg iránt érdeklődő fejlesztők nem csak a HoloLens-et és Clicker vezérlőperifériát találják majd a dobozban; a termék mellé jár a teljes dokumentáció és fejlesztői készlet, a példakódok mellett pedig komplett játékok is akadnak a repertoárban. Egyelőre nem tudni, hogy a fogyasztói piacon mikor válhat elérhetővé a HoloLens, ez részben minden bizonnyal a fejlesztői közösségen is múlik.





(Forrás: Microsoft 1 / 2)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.