Hirdetés

32-magos csúcsprocesszorral készül az Intel



|

Az AMD Naples szerverplatformjára jelent választ az Intel Xeon E5-2699 V5.

Hirdetés

2017 közepén jön az Intel Skylake-EP Xeon E5 processzorsorozata, és már az is kiderült a szivárgásoknak hála, hogy milyen csúcsmodellel próbálkozik majd a szerverpiacon az Intel. 

Hirdetés

A jelek szerint a Xeon E5-2699 V5 lesz az Intel válasza az AMD Naples szerverplatformjára. Fontos megjegyezni, hogy nem a végleges termékről van szó, azonban a forrás a mérnöki mintát már el is adná, nagyjából 3845 dollárnak megfelelő összegért. 

A processzor egyébként a várható 24- és 28-magos felállásokhoz képest is emeli a tétet, és már 32 maggal operál. Ez éppen annyi, amennyit az AMD Naples platformja is kínál majd. A Xeon E5-2699 V5 az Intel LGA3647-es foglalatát használja, jelenleg 2,10 GHz-es órajelen ketyeg. 

Az Intel jelenleg óriási előnyben van a szerverpiacon, de az AMD a Zen teljesítménynövelésével és sok magjával szeretne teret hódítani. Az igen jövedelmező piacon ennek a lehetőségét szeretné minimalizálni az Intel, amely ragaszkodna a szektorbeli részesedéséhez. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.