Hirdetés

47 milliárd dollárért vásárol be a Qualcomm



|

47 milliárd dollárért cserébe kerül a Qualcomm tulajdonába az NXP Semiconductors.

Hirdetés

Az NXP Semiconductors még tavaly vásárolta fel a Freescale-t - az üzlet célja az volt, hogy a 40 milliárd dollárt érő vállalat lapkákat gyárthasson autók, mobileszközök és okoseszközök számára. 

Hirdetés

A rivális Qualcomm elérkezettnek látta az időt, hogy felvásárolja az NXP Semiconductorst, 47 milliárd amerikai dollárért. Ez azt jelenti, hogy a második legnagyobb chipgyártó megveszi a negyedik legnagyobbat. 

Míg az NXP az autóipar számára készített lapkák területén van előnyben, addig a Qualcomm az utóbbi években a mobilpiacon csillogtatta a tudását. A felvásárlással szélesebb kínálatot tud majd biztosítani a Qualcomm, amely így növekedő pályára állhat az okosjárművek miatt. 

Az Internet of Things világában is versenyképesebbé válik a Qualcomm, amely a hálózatok, megfigyelőrendszerek, viselhető eszközök, okosotthonokba szánt termékek világában is előnyhöz juthat. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.