Hirdetés

89 dollárért is van már linuxos laptop



|

ARM processzorral vihető a nem túl izmos, cserébe olcsó Pinebook.

Hirdetés

A Pine64 Pine A64-es, tavalyi apró gépe után a cég most előállt egy laptoppal, ami ugyanarra az Allwinner A64 ARM Cortex-A53-es processzorra épít, és gyakorlatilag bármilyen Androidot vagy Linuxot képes futtatni. 

Hirdetés

Pinebook 11,6 és 14 hüvelykes méretekben létezik, 89 és 99 dollárért lehet majd elvinni ezeket. 

Mindkettő ugyanolyan tudással rendelkezik: a négymagos, 64 bites processzort 2 GB RAM, 16 GB eMMC 5.0-s tárhely, 802.11n-es WiFi és Bluetooth egészíti ki. 

Van továbbá két USB 2.0 port, microSD-olvasó, mini-HDMI port és jackcsatlakozó a laptopon, amelynek 1280 x 720-as IPS kijelzője van. 

 

Elméletben bármelyik Ubuntu, Debian és Android rendszer futtatható rajta, vagy olyan kiadás, ami a Pine A64-en már megy. Egy Chromium OS builden is dolgoznak. 

Egyelőre csak regisztrálni lehet a laptopért, később lesz kapható a nem túl erős, cserébe olcsó gép. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.