Hirdetés

A fülhallgatódon keresztül is lehallgathatnak



|

Izraeli szakemberek rájöttek, hogyan lehet egy fülhallgatóval lehallgatni bárkit.

Hirdetés

Rengetegen használunk minden nap fül- és fejhallgatót, azonban valószínűleg senkinek nem jutott eszébe, hogy valaki éppen ezen keresztül hallgathat le minket. 

Hirdetés

A Ben Gurion Egyetem kutatói Izraelben rájöttek, hogyan lehet egy kóddal megfertőzni a felhasználók fülhallgatóját, és lehallgatóvá alakítani azt. 

A Speake(a)r egy olyan kártékony kód, amely a fül- és fejhallgatók használatával elfogja a levegőben tapasztalható vibrációkat, és olyan elektromágneses jelekké alakítja, amelyek már elfogják a hangot. 

A művelet mikrofon nélkül is tökéletesen működik. A trükköt egyébként már korábban is megcsinálták, azonban a most megalkotott kód különlegessége, hogy egy laptop kimeneti csatlakozóját Windows és macOS alatt is képes bemenetivé változtatni, majd hangot felvenni mikrofoncsatorna nélkül. 

Minden bizonnyal egy darabig még nem kell aggódni, hogy effajta kártevőt bárki bevetne élesben - eddig nem volt rá bizonyíték, ráadásul az emberek többsége eleve nem olyan érdekes a támadók számára. A lehetőség viszont már adott, a hackerektől immáron a fülhallgatónk sincs biztonságban. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.