Hirdetés

A majdnem tökéletes router nyomában



|

Aki azt hitte, már így is túl sok funkciót kaptak a routerek, nézze meg, mi lesz a gyártók következő dobása. Az Edimax megmutatta - részben.

Hirdetés

Külsőre nem lettek sokkal izgalmasabbak a routerek, mióta megjelentek, belül azonban sorra követték egymást a forradalmak. A szimpla, kábeles kapcsolat után érkezett a Wi-Fi, aztán a gigabites hálózatok, a fájlmegosztás, a printer szerver, a még erősebb Wi-Fi, a telepíthető appok és a különböző hálózatos extrák. A legújabb lépés azonban egészen más irányba mutat.

Hirdetés


Okosotthon

Az Edimax nem éppen a piacvezető hazánkban, ennek ellenére van néhány igazán izgalmas újdonsága, amire érdemes odafigyelni. A teljes routerkínálat mellett természetesen a legizgalmasabb terület a hálózatos cég számára az okosotthonok piaca, ahol ma még nagy a zavar és kevés a szabvány. Ezt igyekszik kihasználni a cég, méghozzá úgy, hogy felsőkategóriás routereibe egyedi okosotthon kommunikációs szabványt is integrál. Az akár Wi-Fi ac 2600 és három rádióval szerelt Wi-Fi ac 4300-as routerek így alkalmassá válnak okosotthon-kiegészítők kezelésére is. Ez előnyös kialakítás, miután egyetlen központot egyetlen applikációval vezérelve érjük el az összes, TCP/IP-s és egyéb, okoseszközeinket is.


Ehhez azonban nem elég a központokba integrálni az egyedi technológiát, a kiegészítőkről is gondoskodni kell. Éppen ezért az Edimax mindenféle kiegészítőt készített, melyeket Smart és EdiLife márkanevek alatt találhatunk meg. A kamerák közül a PTZ-s, távolról mozgatható beltéri kamera érdekes, de az ajtókon lévő kukucskáló helyére szerelhető, intelligens kamera is érdekes újdonság. Ez utóbbi úgy is működik, mint egy hagyományos kukucskáló lyuk, azonban távolról is elérhető, sőt, a halszemkorrekciót is elvégzi számunkra, hogy okostelefonunkon torzításmentesen lássuk, ki szeretne bejönni otthonunkba.


Automatizálás házilag

A következő lépésben a kamerák és vezérelhető konnektorok mellett újabb kiegészítők is megjelennek, azonban ennél is fontosabb, hogy a cég az IFTTT integráción dolgozik, hogy a sok-sok okoseszközt és az őket összekapcsoló központot tetszőleges módon felprogramozhassuk, méghozzá az IFTTT segítségével.




Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.