Hirdetés

A Samsung kitart a döglődő PC-k mellett



|

Állítólag a Samsung örökre elhagyja a PC-s iparágat, a gyártó ezt viszont határozottan tagadja.

Hirdetés

A The Korea Timesnak sikerült olyan illetőkkel beszélnie, akik állítólag biztosra tudják, hogy mivel a kereslet a hagyományos asztali PC-k iránt jelentősen zuhan, ezért a Samsung átcsoportosítja az erőforrásait a népszerű hordozható eszközök irányába. Bár a források szerint a Samsung örökre elhagyná a PC-s iparágat, a gyártó ezt határozottan cáfolta hivatalos válaszában. 

A Samsung hivatalos álláspontja szerint a fókuszt a tabletekre, a minden-egyben PC-re és a hibrid gépekre helyezik, a PC-s üzletágat pedig újraszervezik a nyereségesebb területek felé. Erre egyébként mindenképp szükség lesz, hiszen a Gartner már most 10,6 százalékos visszaesést jósol, és minden elemző pesszimista. A jelenség a Samsungra is kihat, bár az idei 33 milliós tableteladásukkal ezt kompenzálják. 

A koreai gyártó közölte, hogy alaptalanok a PC-s piac elhagyásáról keringő hírek, a jövőben pedig továbbra is mindenféle terméket kínálnak majd a piaci igényeknek megfelelően. Ez vagy azt jelenti, hogy a forrás téves információkat közölt, vagy azt, hogy maradnak az asztali PC-k, de erőforrások már nem igazán lesznek mögöttük. 

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.