Hirdetés

A WD kezébe kerül a Sandisk



|

Összesen 19 milliárd dollárért cserél gazdát a vállalat.

Hirdetés

Néhány napja még csak pletykálták, mára viszont hivatalossá vált: a nem feltétlenül megbízható titkosítású merevlemezeket készítő Western Digital felvásárolja a flash-alapú háttértárakat fejlesztő és gyártó SanDisket. Az óriáscég akvizíciója természetesen nem intézhető el a sütipénzből, a 19 milliárd dolláros vételi ár pénz és részvények keverékéből kerül majd kifizetésre.

Hirdetés


A Western Digital egyelőre nem jelentette be, hogy egész pontosan mit kíván kezdeni a vállalattal, a tájékoztatás szerint az akvizíció minden piaci szegmensben növelni fogja a versenyképességét. Itt megemlítendő, hogy a WD jelenleg nem foglalkozik szilárdtest-meghajtókkal, csak a hibrid SSD-HDD termékeiben találhatóak NAND memóriachipek.


Az akvizíció várhatóan 2016 harmadik negyedévében véglegesedhet, a SanDisk részvényesei mellett még a versenyügyi hatóságoknak is rá kell bólintaniuk.


(Forrás: The Verge | Nyitókép: James Bowe)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.