Hirdetés

Akár 5 Gbps sebességű adatátvitel sima Ethernet kábelen



|

Egy új szabvánnyal legalább két és félszer több adat küldhető a meglévő kábeleken.

Hirdetés

Az IEEE (Institute of Electrical and Electronics Engineers) bejelentette, hogy elfogadta az IEEE 802.3bz-2016, 2.5G/5GBASE-T névre keresztelt adatátviteli szabványt. Ez ilyen formában nem hangzik túlságosan érdekesnek, pedig az: a standard implementálásával olyan hálózati berendezések hozhatóak létre, amelyek a megszokottnál 2,5-5× nagyobb adatátviteli sebességet tesznek lehetővé a háztartásokban már megtalálható Ethernet kábeleken keresztül.


Hirdetés


Az új szabvány használatával a 100 méter hosszú Cat 5e típusú kábeleken 2,5 gigabit/másodpercre, míg a Cat 6 kábelekkel 5 Gbps-ra emelkedik az elméleti maximális adatátviteli sebesség. Az új szabványt támogató hálózati berendezések első körben az ipari felhasználási területeken bukkanhatnak fel, ám idővel természetesen a fogyasztói piacon is megjelenik majd a technológia. Az otthonokban egyelőre nincs nagy szükség a gigabit feletti helyi adatátviteli sebességre, de nem lenne meglepő, ha az elkövetkező 5+ évben megváltozna a helyzet.


(Forrás: Ars Technica | Nyitókép: David Davies)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.