Hirdetés

Akkumulátorok nélkül is repülhetnek a drónok



|

Egy kísérlet során vezeték nélküli energiával is tudott repülni az akkumulátor nélküli drón.

Hirdetés

Egy feltöltéssel egy átlagos, fogyasztóknak szánt drón 8-10 percet tud repülni. A megoldás logikusan egy nagyobb akkumulátor használata lenne - azonban egy nagyobb akkumulátor nehezebb, ami pedig rövidíti a repülési időt. 

Hirdetés

Dr. Samer Aldhaher könnyen lehet, hogy megtalálta a megoldást a problémára. Megalkotott ugyanis egy olyan könnyű, akkumulátor nélküli drónt, amely képes egy alatta lévő jeladóból, vezeték nélkül kinyerni az energiát, és egy helyben repülni. Egyelőre csak a lebegés és az apróbb oldalirányú manőverek működtek, de a prototípus már bizonyította a vezeték nélküli energiában rejlő lehetőségeket. 

A drónok napjainkban rekordszámban repkednek az égen, és egyre több óriáscég szeretne ezekkel szállítani. A megoldást számukra is a vezeték nélküli energia jelentheti, de persze mindehhez sok munkára lesz szükség az infrastruktúrát tekintve. 

Akkumulátorok ide vagy oda, a nagyobb repülési távolságok az ilyen kisebb drónok számára megoldhatatlanok. A technológia azonban már létezik a fejlődéshez. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.