AMD A8-5600K processzor teszt

Olcsó CPU, középkategóriás APU ajándékba.

Az első generációs Llano APU-k x86-os teljesítményéhez viszonyítva az AMD A8-5600K egyáltalán nem tündököl. Ez javarészt annak a járuléka, hogy a Pile Driver modulok magjai modulonként osztozkodnak az erőforrásokon. Ha rendszeresen renderelünk vagy olyan többszálas műveleteket végeztetünk az APU-val, melyek hosszú időn keresztül majdnem 100 százalékosan terhelik a magokat, megtapasztalhatjuk az osztott erőforrás előnyét, más esetben nem igazán. Az AMD termékmenedzsereinek fejében valószínűleg nem egy videoszerkesztő felhasználó jelent meg, mikor a célcsoportot meghatározták. Sokkal inkább azokat a vásárlókat szerették volna megcélozni, akik kedvező áron beszerezhető, erős grafikus megoldással felruházott, gyors rendszerre vágynak.


Felhasználói élmény szempontjából sok különbséget nem lehet felfedezni az izmosabb Intel megoldások és e között a processzor között, de a tesztek fürkésző szeme és a kegyetlen számok megmutatják az AMD CPU gyengeségét. Ha játékról és grafikáról van szó, az integrált Radeon HD 7560D azért szépet lekörözi az Intel HD 4000-et.

AMD A8-5600K processzor teszt 1


Az Intel masinák a többszálas műveleteket gyakran futtató felhasználók számára lettek kitalálva, akiknek a sebesség kiemelten fontos. Grafikus kártya nélkül azonban nem lehetnének elégedettek azok az inteles felhasználók, akik játszani is szeretnének a gépükön. Ezzel szemben ha Trinity kerül a gépbe, kapásból szép grafikus teljesítményt kapunk.

AMD A8-5600K processzor teszt 2


Az A8-5600K körülbelül azt hozza, amit várni lehet tőle, így aki kedvező áron szeretne középkategóriás APU-t, az vessen egy pillantást erre a modellre is, ne csak a nagy testvérre, amely grafikus teljesítményben megközelítőleg 20 százalékkal erősebb.

 

Adatok

-- 100 W TDP, 4 mag, AMD Turbo Core 3.0, 3,9/3,6 GHz, 4 MB L2 Cahce, HD 7560D @ 760 MHz, 256 shader egység

7,3 AMD A8-5600K

Előny

Habár nem olyan gyors, mint az A10-5800K, spórolhatunk vele.

Hátrány

Gyakran lassabb a kedvezőbb árú A8-3870K-nál.

Tájékoztató ár (bruttó): 25 000 Ft-tól

  • 8
  • 6
  • 8
A legjobb gamer videokártyák májusban

Megmutatjuk milyen videokártyákat éri meg megvenni mostanában.

Canon EOS 7D Mark II teszt: az autofókusz mestere

Úgy tűnik, megérte a hosszú várakozás. A megújult Canon EOS 7D-be még több újdonság került, mint amire a többség számított - pedig sokan igen magasra tették azt a bizonyos lécet.

comments powered by Disqus