Hirdetés

AR-szemüvegen dolgozik az Apple és a Carl Zeiss?



|

A Google Glass ugyan elbukott, de az Apple állítólag valami hasonlón dolgozik a Carl Zeiss szakembereivel.

Hirdetés

Robert Scoble forrásai (egészen pontosan egy Zeiss-alkalmazott) szerint az Apple a Carl Zeiss szakembereivel együtt dolgozik egy új AR-szemüvegen

Hirdetés

AR-szemüvege volt már a Google-nek is, a Google Glass az információkat a valós környezetre vetítve jelenítette meg a használójának. A projektet azonban nem fogadta jól a közvélemény és drága is volt, ezért a Google végül elkaszálta az akkori formájában. 

Scoble szerint az Apple és a Zeiss már idén bemutatják az új AR-szemüveget. 

Tim Cook, az Apple ügyvezetője korábban sokat beszélt arról, hogy az Apple rengeteget fektet a kiterjesztett valóságba, illetve, hogy ő sokkal több lehetőséget lát benne, mint a virtuális valóságban. 

Cookot a Pokémon GO is lenyűgözte, amely szintén a kiterjesztett valóságra épít. Cook szerint az AR hatalmas siker lesz a jövőben. 

Tavaly novemberben a Bloomberg azt közölte, hogy az Apple egy olyan AR-szemüvegen dolgozik, amit az iPhone-hoz lehet csatlakoztatni, épp, mint egy Apple Watch okosórát. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.