Hirdetés

ARM processzorokat fog bérgyártani az Intel



|

A 10 nanométeres lapkakészletektől indul a kapacitásának kiadása.

Hirdetés

Végső soron nem meglepő, ám ettől függetlenül sokakat váratlanul ért bejelentést tett az Intel. A vállalat együttműködési megállapodást kötött a nemrég új tulajdonosra talált ARM-mel, amelynek köszönhetően a mobiltelefonokba, táblagépekbe, és beágyazott rendszerekbe System-on-Chipeket tervező cégek legyártathatják majd az Intel saját gyáraiban az ARM terveire épülő termékeiket.


Hirdetés


Ez az jelenti, hogy az Intel képes és hajlandó lesz processzorokat és egyéb chipeket bérgyártani a Qualcommhoz, Apple-höz, vagy éppen a MediaTekhez hasonló cégek számára, segítséget nyújthat azoknak a chipfejlesztéseik során. A licencmegállapodás az összes jövőbeli ARM-technológiás termékre vonatkozik, az Intel gyáraiból első körben kikerülő hardverek 10 nanométeres csíkszélességűek lesznek.



A fejlemény azért sem meglepő, mert az Intel nemrég formálisan is feladta az alacsony fogyasztású ARM chipekkel való harcot a mobileszközök piacán. Az ARM-es licencmegállapodás nem csak a meglévő gyártókapacitásának hatékonyabb kihasználását teszi majd lehetővé, hanem a gyártással foglalkozó üzletágának fejlesztését is.


(Forrás: ExtremeTech | Nyitókép: Yosomono)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.