Hirdetés

Az Amazon egyik kulcsemberével erősített a Google



|

A Pixel eszközök fejlesztését vezeti majd David Foster, aki többek között az Echo hangszórók fejlesztéséért felelt az Amazonnál.

Hirdetés

A The Information értesülései szerint a Google átigazolta az Amazon egyik kulcsemberét. David Foster az Amazon hardveres részlegétől megy át, és a jövőben a Pixel eszközök fejlesztését vezeti majd, a Google termékfejlesztési alelnökeként. 

Hirdetés

Ez jól jelzi, hogy a Google a jövőben nagyobb figyelmet fordít a hardverfejlesztésre. Foster egyébként az Amazonnál öt évet töltött el, és többek között az Echo hangszórók, a Kindle Paperwhite és a Yoga fejlesztését vezette. 

Az Amazon Lab126 részlege állt elő továbbá a Dash gombokkal, a Fire tabletekkel és a Fire telefonnal is - ez utóbbi csúfos bukásnak bizonyult. Az Amazon emiatt a folytatást elkaszálta, és több más projektet is jégre tett. 

Foster egyébként az Amazon előtt megfordult a Microsoftnál és az Apple-nél is, az előbbinél a Zune HD fejlesztését segítette. Azt nem tudni, hogy a jelenlegi Google Pixel okostelefonokba volt-e beleszólása, de a jövőbeli modellek megalkotását ő vezeti majd. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.