Hirdetés

Az Apple idén lenyomja a Windowst



|

A Gartner szerint 2017-ben többet veszünk majd az Apple rendszereket futtató eszközökből, mint a windowsos készülékekből.

Hirdetés

A Gartner elemzőcég szerint 2017-ben az Apple több eszközt ad majd el (iOS és macOS rendszert futtató készülékekről van szó), mint amennyit a Microsoft Windowst futtató készülékeiből vesznek az emberek. Erre először kerülne sor. 

Hirdetés

Az elmúlt három évben mindkét óriás csökkenő eladásokkal küzdött, a Gartner szerint azonban az Apple-nél a trend idén megfordul. 

A szakemberek szerint az Apple eszközeiből 18 millióval több fogyhat idén, 2019-ben pedig már 28 milliós lesz az almás készülékek előnye. 

Persze az iOS és a Windows versenye nem igazán tükrözi az Apple igazi csatáját, elvégre az almás mobilos rendszer valódi ellenfele az Android. 

2016-ban egyébként 2,3 milliárd eszközt (PC-t, hibridet, táblagépet, okostelefont) szállítottak le, ennek a 11,2 százaléka futtatott Windowst. 

2017-ben a Gartner stagnáló eladásokra számít, a növekedés csak 2018-ban indulhat meg. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.