Hirdetés

Az Intel Core i7-tel is versenyképes az AMD Zen



|

A cég erősen irányított demójában Core i7-6900K-t vert a csúcsprocesszora.

Hirdetés

Csütörtök délután az AMD egy újabb sajtóeseményen bizonygatta, hogy a széles körben 2017 elején elérhetővé váló Zen architektúrás csúcsprocesszorai az Intel Core i7-es modellekkel is képesek felvenni a versenyt. Konkrét demonstrációt is tartott a vállalat, azonban rendkívül erősen irányított volt az erőfitogtatás, így csak erősen mérsékelt mennyiségű következtetést lehet levonni az eredményből.


Hirdetés


A demó során a vállalat a Blenderben renderelt. Két számítógép volt: a saját termékét tartalmazó gépbe egy nyolcmagos és tizenhat futtatói szálat kínáló Zen központi egység került, míg az inteles konfigurációban egy Core i7-6900K CPU dolgozott. Mindkét processzor órajelét 3 GHz-re fixálták az AMD illetékesei. Ennek több oka is volt: egyrészt így jobban összemérhető a rivális processzorok hatékonysága, másrészt pedig kevesebb információt adnak az Intel számára a Zen maximum várható teljesítménye kapcsán.



A két konfiguráció közül az AMD Zen processzoros PC jött ki győztesnek a teszten, az Intel CPU-s számítógépnél egy hajszállal gyorsabban fejezte be a renderelést. Ez persze még nem jelenti azt, hogy az órajelek elengedése, vagy más alkalmazások használata esetén a Intel Core i7-6900K nem lenne képes elnáspángolni az AMD üdvöskéjét, azonban demonstrálja, hogy a Zen architektúrával a vállalat képes lesz visszatérni a felső kategóriás processzorok piacára.


(Forrás: PC World)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.